Zo versnel je de beveiligingscontrole op Schiphol

Reizen van en naar een vliegveld kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Je moet niet alleen rekening houden met lange files, maar ook het parkeren van je eigen voertuig op de luchthaven én de rit erheen kunnen behoorlijk tijdrovend zijn.

Tijd besparen door met de taxi naar het vliegveld te reizen

Met de taxi naar het vliegveld is dan een prima optie. Je wordt voor de vertrekhal afgezet, en hoeft je niet druk te maken over het vinden van een geschikte parkeerplaats. Hoewel je met taxivervoer al behoorlijk veel tijdswinst en voordelen boekt, kun je de procedure op Schiphol of een ander vliegveld nog effectiever en sneller laten verlopen. Bijvoorbeeld door het toepassen van de onderstaande tips als het aankomt op de beveiligingscontrole. Zo weet je zeker dat je niet alleen comfortabel per taxi naar de luchthaven reist., maar verlies je ook geen onnodige tijd als je eenmaal gearriveerd bent.

Snel door de beveiligingscontrole van Schiphol

Als je eenmaal met de taxi op het vliegveld bent aangekomen, dan wil je de tijdswinst natuurlijk niet verliezen. De toename van terroristische activiteiten hebben er namelijk voor gezorgd dat de beveiliging op de luchthavens flink is aangescherpt. Als je niet op de hoogte bent van de nieuwe regels en voorschriften, kan dit je naast een vertraging ook ander onaangenaam oponthoudt kosten. Met de onderstaande tips gaat het passeren van de veiligheidscontrole op de luchthaven een stuk sneller. Op deze manier bespaar je niet alleen tijd door gebruik te maken van een taxi naar de luchthaven, maar ga je ook op het vliegveld efficiënt te werk.

Met deze tips gaat de veiligheidscontrole op de luchthaven nog sneller

ü Lees de voorschriften voor bagage goed na en stop nooit “verboden” voorwerpen in de handbagage. Zorg ervoor dat de bagage de juiste maat en het juiste gewicht heeft. Ook deze voorwaarden kun je lezen in de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt.

ü Maak je zakken leeg en doe alle voorwerpen voor in je handbagage. Hierbij kun je denken aan items zoals losgeld, sieraden, horloges en riemen. De voorwerpen worden op deze manier direct gescand met jouw handbagage. Wat je behoorlijk wat tijd kan besparen.

ü Draag comfortabele schoenen als je naar het vliegveld gaat. Bij voorkeur geen schoenen die metalen delen veroorzaken. Doe je dit wel, dan kan het zijn dat je gevraagd wordt om je schoenen uit te doen. Ook dit kost onnodig veel tijd. Daarnaast loop je op schoenen met lage hakken en een stevig profiel een stuk makkelijker.

ü Als je een mobiele telefoon, ipad of laptop bij je draagt, zorg er dan voor dat je deze makkelijk kunt ontgrendelen als daarom gevraagd wordt. Zorg ook dat de apparaten aanstaan als je door de beveiligingscontrole gaat. Houd ze lekker overzichtelijk bij elkaar, voorin de handbagage.

ü Zorg ervoor dat je jouw geldige identiteitsbewijs of paspoort met foto altijd bewaart bij je tickets en boarding pass. Je hoeft op deze manier maar één handeling te verrichten als jij je moet legitimeren. Meestal heeft jouw handbagage een voorvak waarin je reisdocumenten handig bij elkaar kunt bewaren.

ü Deze tip gaat je veel tijd besparen op het vliegveld. Veel mensen vergrendelen hun bagage al voordat ze ingecheckt zijn. Doe dit pas nadat de bagage door de scan is geweest. Het openenen van vergrendelde koffers kan zeker in deze situatie voor onnodig tijdsverlies zorgen.

Boek een luchthaventransfer en houd je aan de bovenstaande regels

Niemand wil urenlang wachten op het vliegveld. Daarbij zitten we al helemaal niet te wachten op een vermoeiende reis van of naar de luchthaven. Bij Taxi Utrecht begrijpen we dat als geen ander. Bij ons boek je snel én voordelig een comfortabele taxirit naar elk gewenst vliegveld. In combinatie met de bovenstaande tips, kun je dus nog sneller van jouw welverdiende vakantie of zakenreis gaan genieten.